Jonas Eriksson 

Fotbollsdomare på EM- och VM-nivå och årets manliga domare 2009 och 2012

”Jag tror egentligen att alla, och då menar jag verkligen alla, som vill utveckla sig, nå uppsatta mål, förstå hur tanke och träning hänger ihop och alla som är nyfikna på drivkrafter, utveckling och hur man kan coacha sig själv har nytta av boken.
Domare och spelare – absolut, men alla är inte nyfikna att utveckla sig. Alla förstår inte att personlig utveckling hör ihop med hur man också utvecklas på planen, oavsett roll.
Företagsledare borde och brukar vara mer intresserade. Och framför allt de företagsledare som kan inspireras av idrotten och sportens värld.
Boken öppnade en hel nya horisonter för mig, gav mig insikter på en hel del forskning…plus att det var oerhört givande att höra andra idrottsprofilers syn på deras karriären.”

Micke Kjellander

Waterski World Hall of Fame och f.d. världsrekordhållare i slalom

”Boken Skapa talang bör definitivt läsas av såsom både aktiva elitidrottare i världsklass som av lokala tränare och föräldrar. Den riktar sig faktiskt till alla oavsett om man sysslar med någon form av idrott eller inte. Skapa talang är extremt lättläst och på varje sida ges läsaren möjlighet att både reflektera och lära känna sig själv.Författarnas egna och personliga erfarenheter varvat med bokens konkreta exempel och kalla fakta ger läsaren fenomenala och lättillämpade verktyg att användas för både egen utveckling och utvecklingen av andra.”

Henrik Laas

Instruktör orientering

”Elitidrottsgymnasiet Katrinelund i Göteborg har valt att använda Skapa Talang som kursbok för att den på ett tydligt och för eleverna lättbegripligt sätt behandlar det viktigaste grunderna för hela vårt arbete med individutveckling i ämnet specialidrott. Tränare och elever kan numera med gemensamma begrepp beskriva det vi faktiskt arbetar med. Att skapa talang, utveckla grit, fokusera på processen m.m. Den vetenskapliga kopplingen är gedigen, utan att upplevas tungläst, och många målande exempel och intervjuerna med idrottsstjärnorna hjälper eleverna att förstå konkret vad de olika begreppen faktiskt innebär.”

Mathias Hultén

Fystränare, B.Sc Sport Science

”Skapa talang sätter dina förutsatta meningar och tankar om talang ur spel. Med klockrena metaforer och liknelser tillsammans med berättelser från kända elitidrottare blir texten lätt att ta till sig och ger en förståelse.Skapa talang visar på ett modernt sätt att coacha som följer de senaste rönen. Boken tar upp viktiga poänger om motivation, stress, mindset och grit för att bara nämna ett antal ämnen. Det är inte bara ämnen som är viktiga var för sig, men man får också en förståelse för hur man kan, och kanske bör (?), använda sig av delarna tillsammans. Genom att premiera grit och jobbet för att nå en prestation, så skulle man eventuellt kunna skapa en ökad motivation. Som fystränare har boken gett mig en ökad kunskap om hur jag som tränare kan utmana mina barn och ungdomar för att ge dem de absolut bästa förutsättningarna för deras utveckling.Boken gav mig inte bara ny teoretisk kunskap, den gav mig också tydliga praktiska råd som är enkla att använda och applicera på just mitt jobb i att utveckla mina idrottares fysik. Skapa talanger har gett mig mycket ny kunskap, praktiska råd men framförallt mycket ny inspiration och motivation för hur jag skall kunna bli den där fantastiska mästartränaren som är mitt mål!”

Ann-Charlotte Lundblad

Förstelärare i Idrott och hälsa, Naturkunskap

”Skapa talang är nytänkande, vilar på vetenskaplig grund och full med konkreta tips på hur du själv eller ledare oavsett inriktning kan nå högre mål.Boken är lätt att tillämpa, ett redskap som är fantastiskt inspirerande som jag vill varmt rekommendera – Skapa talang den är något nytt!”

Kjell Persson

 

”Träning och utveckling inom ungdomsidrotten och främst fotbollen ligger mig varmt om hjärtat, så jag läser gärna det jag kommer över i ämnet.
När jag läste om boken Skapa talang, så insåg jag att det i boken berörde just detta som jag tycker är intressant gällande utövare och tränare och jag blev inte besviken efter att ha läst boken. Boken är mycket bra uppdelad i sina kapitel och leder läsaren framåt i tankesättet. Du behöver inte läsa hela boken genast utan kan stanna upp fundera / diskutera och sedan gå vidare.
Är du utövare av idrott, tränare, talangutvecklare, lärare eller som jag hobbyentusiast så köp boken och läs den. Det är en bok jag varmt rekommenderar dig.”

Petra Bengtsson

Göteborg (Chef och förälder)

”Jag läste boken Skapa Talang och blev entusiastisk över ett modernt sätt att se på träning och talang.
Boken passar snarare som en uppslagsbok än att läsa den från pärm till pärm. För mig, som förälder till barn som tränar och i min profession som chef, ger den mig verktyg både på lång och kort sikt att nå målen.
Jag tycker att författarna har kombinerat och paketerat nutida litteratur och forskning på ett lättläst och mycket intressant sätt. Ett råd till våra idrottsklubbar – läs boken!”

Simon Williamsson

Svenska Vattenski- & Wakeboard Förbundets tävlande landslagskapten i barfota disciplinen

”Jag gillade boken skarpt och hade svårt att lägga undan den. Jag har blivit stärkt och inspirerad i mitt synsättet att med rätt verktyg, en stark vilja och bra tränare så kan stor utveckling ske oavsett utgångspunkt.”

Magnus Ennerberg

Elittränare inom tennis och Årets Manliga Ledare 2011

”Boken är väldigt intressant då den tar upp så många olika saker som är viktiga för mig i mitt jobb som coach.
Det bästa med boken är att den bygger på vetenskapliga fakta som sedan knyts samman med praktiska exempel i intervjuer med framgångsrika idrottare samt författarnas egen erfarenheter, det skapar en stark trovärdighet.
Jag tycker att alla coacher/ledare ska läsa denna bok då den utmanar ditt sätt att tänka och ger dig en större förståelse för hur man kan optimera sina adepters utveckling.”

Fredrik N

”Boken Skapa Talang har avsevärt förändrat mitt sätt att se på utveckling och prestation. Den har bidragit med en mängd verktyg som jag använder dagligen för min egen och andras utveckling. Införandet av processmål i vardagen är en otrolig framgångsfaktor både för mig och för de som jag i dagsläget utbildar.”

Victor Lagersten

Head of Events & Incentives

”En intressant bok som väcker mycket tankar både hur jag kan utvecklas som ledare och hur jag kan hjälpa till att utveckla anställda. Även som far till två små killar så var det många delar som satte igång tankarna om hur man pratar med barnen och hur man kan stötta dem till att nå/våga så mycket som möjlig här i livet.
Det jag uppskattar mest i boken är att det är klart och tydligt sammanfattat i slutet på varje kapitel. Det hjälper mig med att snabbt gå tillbaka och få en bra överblick. För att på så sätt kunna applicera så många delar av boken som möjligt. För många delar är komplexa och bara för att man har läst teorin så är det en annan sak att göra det i praktiken och då blir dessa sammanfattningar något som man kan luta sig emot.
Jag rekommenderar den för att den väcker tankar och funderingar över hur kan jag maximera mig själv och de runt mig. Alla hjälpmedel finns i boken så det är bara upp till mig att använda dem. ”

Mikael K

Förälder och motionär

”Jag älskar att läsa om de olika idrottarnas bedrifter på väg mot sina mål, även de olika avsnittens praktiska råd som gör teorin mer lätt begriplig och inte bara fakta. Det känns som man i boken har fått ett bra koncentrat med kunskap, erfarenhet och forskning från ett stort oöverskådligt hav.
På minus sidan är väl en del engelska ord lite överflödiga för min smak, de tappar tyngd på nått konstigt sätt.
Men en måste ha ”bibel” för idrottsföreningar, den vetgirige eliten/motionären.”

Jonnie Eriksson

Elittränare och landslagstränare
inom golf

”Kan verkligen rekommendera Skapa talang, speciellt till ungdomstränare och ledare! Ett bra inlägg i debatten om tidig specialisering och samtidigt en enkel och tydlig beskrivning av hur man får verkan på sin träning.”

Klas Antonsson

Fotbollsintresserad lärare

”Jag tycker det varit en kanonbok. Mycket intressanta idrottsexempel som lätt går att applicera på andra branscher. De i min närhet har fått höra många utdrag från boken (alltför) många gånger. Jag kommer ofta rekommendera andra att läsa boken. Särskilt de som är med engagerade i tidiga elitsatsningar/akademier men även kollegor inom skolan.”

Annakarin Solén Westling

RIG baseball och softball

”Tycker den är bra skriven och bra att dem har med exempel från framgångsrika idrottare på elitnivå. Ger både aktiva och tränare råd och hjälp hur man kan komma vidare, vad man kan prioritera etc.
En bok väl värd att läsa både som helhet och att kunna gå tillbaka till för inspiration och kunskap.”

Magnus Lindgren

 Driftchef

”Har läst Skapa talang. En väldigt bra bok med verkliga råd som fungerar vilket är ovanligt. Väldigt inspirerande läsning och många igenkännanden.
En ny inspiration kopplat till denna bok som jag anser har varit lika inspirerande för mig är Ingeman arbnors entreprenörer i världsklass. Väldigt bra bok. Kan er arbetsplats leva upp till mottona i boken åtminstone till en viss del har du en arbetsplats utav väldigt hög rang.”